Rauman Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry. eli RESY perustettiin alun perin vuonna 1889. Se herätettiin uudelleen henkiin vuonna 1996. Yhdistys on Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry:n eli SEYn jäsenyhdistys.

Yhdistyksen johtavana päämääränä on eläinten hyvinvoinnin edistäminen laillisin keinoin. Käytännössä tämä tarkoittaa tiedottamista eläinten kohteluun ja hoitoon liittyvissä asioissa mm. lehdissä, messuilla ja markkinoilla. Yhdistykseltä saa pyydettäessä erilaisia esitteitä eläinten hoitoon liittyen.

Resyllä ei ole omaa löytöeläintaloa eikä toimipistettä. Hallituksen jäsenet toimivat yhdistyksen hyväksi kukin tahollaan omalla vapaa-ajallaan.

Muuta toimintaamme ovat mm. erilaisten tapahtumien järjestäminen; kissojen leikkauskampanjat, ruokakeräykset jne.

Toimimme myös luonnoneläinten hyväksi; mm. talvisin ruokimme sorsia. Tarpeen vaatiessa autamme pulaan joutuneita tai loukkaantuneita luonnoneläimiä.

Jos epäilet eläintä kohdeltavan huonosti, puutu asiaan ennen kuin se on liian myöhäistä. Ilmoituksen voi tehdä eläinsuojeluvalvojalle, kunnan eläinlääkärille, poliisille tai terveystarkastajalle. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.

Myös meille voi ilmoittaa. Yhdistyksellä ei kuitenkaan ole erityisoikeuksia puuttua väärinkäytöksiin, sillä oikeutemme ja velvollisuutemme ovat samat kuin maija ja matti meikäläisellä. Tarpeen vaatiessa siirrämme asian eläinsuojeluvalvojan tai -viranomaisten hoidettavaksi. On kuitenkin tärkeää, että eläinten kaltoinkohtelusta ilmoitetaan ja asia selvitetään. Eläimet eivät itse pysty pyytämään apua – sinä voit toimia niiden puolesta!

Uuden, hyvän kodin etsiminen eläimelle on toisinaan hankalaa sekä aikaa vievää puuhaa. Peräänkuulutammekin omistajan vastuuta asiassa. Tarvittaessa kuitenkin autamme uuden kodin etsinnässä sitä tarvitsevalle eläimelle. Yhdistyksen kautta uuden kodin löytää vuosittain muutama eläin.

Avustamme rahallisesti sekä ruokakeräyk-sen turvin myös muita eläinten puolesta toimivia yhdistyksiä, löytöeläinkoteja jne. Resyn hallituksessa olevan eläinsuojeluvalvojan toiminnan kautta konkreettisia avustuskohteita löytyy aika ajoin. Olemmekin jo auttaneet lukuisia eläimiä parempaan elämään.

Keräämme toimintaamme varten rahaa mm. arpajaisilla ja ainakin kerran vuodessa järjestettävällä koirien Match Show’lla.
Jäsenmaksut ja lahjoitukset muodostavat myös merkittävän osan tuloistamme. Kaikki tulo menee lyhentämättömänä eläinsuojelutyöhön,  eläinlääkärikuluihin, eläinten ruokiin, tarvikkeisiin, lääkkeisiin, eläinsuojeluvalvojan matka- ja puhelinkuluihin jne.

Resy hoitaa myös Rauman pieneläinhautausmaata.

Yhdistys toimii vapaaehtoispohjalta. Kaikki toiminta riippuu jäsenistön ja hallituksen aktiivisuudesta. Ideoita ja niiden toteuttajia ei ole koskaan liikaa, siispä otamme mielellämme vastaan erilaisia ideoita toiminnan kehittämiseksi. Jos haluat jollakin tavalla tulla mukaan tekemään eläinsuojelutyötä, voit aina ottaa yhteyttä meihin.Jos haluat tulla mukaan, niin ota reippaasti yhteyttä esim. aktiivivastaavaaamme johanna.reinvall(at)gmail.com. Puh. 044 7427025.

Ilmoittelemme toiminnastamme internet-sivuillamme ja facebookissa ja paikallislehdessä.

Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä jäsenvastaavaamme marjaana.aho(at)dnainternet.net. Puh. 0400-889 291. Jäsenmaksumme on vuodessa 33 e (yli 15-vuotiailta) ja 23 e (alle 15-vuotiailta). Jos joku perheestäsi kuuluu Resyyn, voit liittyä perhejäseneksi (23 e). Perhejäsen ei saa omaa lehteä. Kannatusjäsenmaksu on 230 e. Ainaisjäseneksi pääset 330 e kertasuorituksella. Jäseneksi liittyminen ei sido sinua mihinkään: suurin osa jäsenistämme on ns. kannattajajäseniä. Voit osallistua toimintaamme vaikket olisikaan jäsen, mutta jokainen euro on tietenkin tärkeä toimintamme jatkumisen kannalta.

Liittymällä jäseneksemme saat 4 kertaa vuodessa Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen Eläinten Ystävä-lehden.

Olethan ystävällinen ja ilmoitat yhteystietosi muutokset tai jos et halua enää jatkaa jäsenenämme.

Liittymällä jäseneksi olet mukana tukemassa eläinsuojelutyötä!

Resyllä on myös oma puhelin, joka kiertää muutaman hallituksen jäsenen kesken. Numero on 02-534 6035. Kehen tahanasa hallituksen jäseneen voi ottaa yhteyttä, jos joku yhdistykseen tai eläimiin liittyvä asia askarruttaa mieltäsi. Yhteystiedot löytyvät hallitus-sivulta.

Resyn sääntöihin voit tutustua täällä.

Tietosuojakäytäntö