Hei!

olen Marjaana Aho ja eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen. Olen ollut Resyn toiminnassa mukana alusta asti. Kuulun myös Animaliaan, Helsingin Eläinsuojeluyhdistykseen ja Vegaaniliittoon.

Syy, miksi lähdin mukaan toimintaan, oli ajatus, että yhdistyksessä on parempi toimia ja vaikuttaa eläinsuojeluasioihin kuin yksin. Yhdistystoiminnassa olen tutustunut myös moniin muihin eläinrakkaisiin ihmisiin. Olen jo lapsuudessani tottunut elämään eläinten parissa. Kissat, koirat ja undulaatit tulivat tutuiksi jo varhain, samoin kanat.

Luovuin lihansyönnistä eettisistä ja terveydellisistä syistä jo vuosia sitten. Pyrin suosimaan luomutuotteita ja ostamaan kosmetiikkaa, jonka raaka-aineita tai valmiita tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Ihailen eläimiä monessakin asiassa. Eläimet eivät murehdi eilistä eikä huomista, vaan elävät täysillä nykyhetkessä. Ihmisillä onkin mielestäni paljon opittavaa eläimiltä. Valitettavasti eläimet eivät saa aina ansaitsemaansa arvostusta. Tästä kertovat monet asiat, mm. tuotantoeläinten surkeat ja luonnottomat elinolosuhteet ja eläinten heitteillejättö tai hoidon laiminlyönti. On myös todella surullista, että eläinsuojelurikkomuksiin tai -rikoksiin syyllistyneet henkilöt eivät saa asiallista ja riittävää rangaistusta, vaan pääsevät usein kuin koira veräjästä. Onneksi kuitenkin suuri osa eläintenomistajista tuntee vastuunsa ja hoitaa eläimensä tunnollisesti.